‘Pas op de plaats voor markt- en hypotheekrentes’

0

Het verschil tussen de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast en de Nederlandse kapitaalmarktrente van 10 jaar is weer een stuk kleiner geworden.

Dat schrijft Oscar Noorlag (foto), hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep in een blog op de eigen website. “De afgelopen weken nam de onrust toe op de financiële markten. Beleggers zagen dat de inflatie niet hard genoeg naar beneden gaat in de Verenigde Staten en Europa. De verwachting is dat centrale banken daarom langer het huidige hoge rentebeleid zullen handhaven en mogelijk zelfs bij de volgende vergaderingen de rente nog verder verhogen.”

Hypotheekrente

“Inmiddels is het verschil tussen de gemiddelde hypotheekrente voor 10 jaar vast en de Nederlandse kapitaalmarktrente van 10 jaar weer een stuk kleiner geworden. Wij verwachten daarom dat de komende week de gemiddelde hypotheekrentes redelijk stabiel blijven. Sommige geldverstrekkers zullen zelfs de hypotheekrente verlagen, terwijl enkele andere geldverstrekkers de hypotheekrente toch nog iets zullen verhogen. De gemiddelde vaste hypotheekrentes zijn afgelopen week uitgekomen op bijna het hoogste punt in de afgelopen 10 jaar. De meest populaire rente (de 10 jaar vaste rente) zit met een gemiddelde van 4,53% net één honderdste onder de piek van 4,54% van november vorig jaar. De gemiddelde 5 jaar vaste hypotheekrente staat op 4,38%. Deze rente heeft sinds 2012 niet meer zo hoog gestaan. Voor de rentes van 20 en 30 jaar vast zitten we precies op of net één honderdste boven het record van vorig jaar.”

Lees hier het hele blog van Oscar Noorlag

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.