Overstromingspolis alleen via intermediair

0

Verzekeraar Neerlandse vervangt de in 2012 geïntroduceerde catastrofeverzekering voor een vernieuwde Overstromingsverzekering voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Neerlandse en Lloyd’s garanderen 100 procent dekking op elke overstromingsverzekering. De polis wordt uitsluitend via het intermediair aangeboden.

De Catastrofeverzekering gaf sinds 2012 dekking bij schade door aardbevingen, terroristische aanslagen en overstromingen. Neerlandse vervangt dit product nu door de nieuwe overstromingsverzekering. Dit product biedt dekking bij overstromingen zoals deze worden uitgesloten op de standaard brandpolissen. Tektonische aardbevingen (natuurlijke), bommen uit de Tweede Wereldoorlog en terrorisme vallen niet langer binnen de dekking. Een overstroming als gevolg van deze gevaren echter wel.

Premieverlaging

Verzekerden kunnen binnen het vernieuwde product ook zelf een verzekerd bedrag kiezen. Dat kan de volledige waarde van huis en inboedel zijn, of een gedeelte hiervan op basis van premier risk. De premie is over de gehele linie verlaagd. Premies voor huiseigenaren beginnen vanaf 75 euro per jaar.
In gebieden met een sterk verhoogd risico (10% tot 15% van Nederland) kunnen premies aanzienlijk worden. Het risico is in kaart gebracht met een model dat samen met ingenieursbureau Arcadis is ontwikkeld. De hoogte van de premie kan dan verlaagd worden door het nemen van maatregelen zoals het plaatsen van vloedschotten en door het kiezen van een verlaagde maximale uitkering op basis van premier risk.

VvE product

Rivez Assurantien & Risicobeheer realiseert in samenwerking met Neerlandse de overstromingsdekking voor VvE’s. Het is voor het eerst sinds 1954 dat VvE’s zich weer kunnen verzekeren tegen dit risico. Rivez is landelijke werkzaam voor onder andere VvE’s en professionele VvE beheerders.

Investeerders

Volgens het Financieele Dagblad, dat vorige week een bezoek bracht aan de driejaarlijks verzekeringsbeurs van Lloyd’s, kan Neerlandse dit grote risico dragen doordat het een gevolmachtigd agent is van een groep risicodragers bij Lloyd’s. Volgens het FD is uit die groep Chaucer, een syndicaat van investeerders, bereid gevonden om in eerste instantie 800 miljoen euro aan overstromingsrisico te dragen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.