Overstapservice bij SNS nu volledig online

0

SNS heeft zijn overstapservice volledig gedigitaliseerd. Het is de eerste bank die het mogelijk maakt om volledig online over te stappen van betaalrekening.

Consumenten die naar SNS willen overstappen hoeven voortaan geen papieren document meer te ondertekenen. Zij openen online een nieuwe betaalrekening bij de bank en vragen de overstapservice aan. De bank zorgt er vervolgens voor dat dertien maanden lang overschrijvingen en incasso’s worden doorgestuurd naar de nieuwe betaalrekening. De aanvraag kan online worden ondertekend met de SNS digipas.

Uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS blijkt dat veel Nederlanders opzien tegen de papieren rompslomp bij het overstappen van bank. Meer dan driekwart vindt dat online overstappen de norm zou moeten zijn, evenals het behoud van IBAN-nummer bij de overstap. Een kwart van de ondervraagden zou sneller overstappen als het online mogelijk was.

Concurrentie op betaalmarkt

“Wij zien dat er een groot verschil is tussen mensen die willen overstappen en de daad bij het woord voegen”, zegt Patrick Kuijsters, directeur Marketing en Online bij SNS. “Daar zijn nu gewoon te veel drempels voor. Dat je nu nog je handtekening op een papieren formulier moet zetten is daar een van. Wij halen die drempel weg.”

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën vindt dat consumenten gemakkelijker moeten kunnen overstappen naar een betaalrekening bij een andere bank, omdat dat de concurrentie op de betaalmarkt vergroot. Hij heeft het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer verzocht om onder meer de bekendheid van de overstapservice te vergroten. Ook pleitte hij voor een verdere digitalisering van het proces.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.