‘Overstappers schrappen massaal aanvullende verzekeringen’

0

Overstappers schrappen dit jaar massaal hun aanvullende- en/of tandverzekering en verhogen hun eigen risico. Het aantal overstappers dat dit jaar voor een aanvullende- of tandverzekering kiest is met 30% gedaald. Ook kiest 42% van de overstappers ervoor om het eigen risico te verhogen met 500 euro. Hiermee kan dit jaar tot 300 euro op de zorgpremie worden bespaard. Door ook de verzekeringspremie voor het gehele jaar in één keer te betalen kan tot maximaal 322 euro worden bespaard. Dat blijkt uit onderzoek van Poliswijzer.nl

Ben Woldring, oprichter van vergelijker Poliswijzer.nl: “Dit jaar is er ook een grote stijging (30%) in het aantal overstappers dat voor het hoogste eigen risico kiest. Vier op de tien overstappers kiest ervoor om het eigen risico met 500 euro te verhogen. Steeds meer overstappers raken ervan bewust dat het extra financiële risico dat je loopt meevalt. Dit jaar zijn de kortingen voor het verhogen van het eigen risico wel gedaald. De gemiddelde korting op het hoogste eigen risico was vorig jaar nog bijna 235 euro en dat is dit jaar gedaald tot 216 euro.”

Goedkoopste polissen wijzigen elk jaar

“Dit jaar is de top vijf goedkoopste polissen op basis van het hoogste eigen risico en jaarbetaling volledig gewijzigd”, zegt Woldring. “Vorig jaar bestond dit lijstje nog uit ZieZo (Zilveren Kruis), Zorg en Zekerheid, Anderzorg, FBTO en De Friesland. Deze zorgverzekeraars bieden in 2023 niet meer de goedkoopste polissen aan. Dit wordt veroorzaakt door verlagingen van de kortingen op het hoogste eigen risico, de sterk gestegen zorgpremies en het wegvallen van goedkopere naturapolissen (ZieZo en Anderzorg). Hierdoor is de ook goedkoopste polis met maximale korting 220 euro duurder dan 2022.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.