Overstappercentage zorgpolis 6,5%

0

Ongeveer 1,1 miljoen mensen hebben voor dit jaar een andere verzekeraar gekozen voor hun zorgpolis. Dit komt overeen met 6,5% van het totale aantal zorgverzekerden, blijkt uit een voorlopige tussenstand van Vektis.

Het definitieve overstappercentage volgt in februari. Vektis schat in dat het uiteindelijke overstappercentage zal uitkomen tussen de 6,6 en de 6,8. Zowel in 2021 als 2020 kwam het definitieve percentage uit op 6,5%. Het overstappercentage schommelt overigens al jaren tussen 6 en 7. Naar de motieven van overstappers doet Vektis geen onderzoek.

Niet alle overstappers

Pas na 1 februari kan Vektis de definitieve balans opmaken. Tot die datum kan een nieuwe zorgverzekering worden afgesloten, mits de oude zorgverzekering vóór 31 december is opgezegd. Bovendien zijn nog niet alle wijzigingen verwerkt door de zorgverzekeraars. Ook zijn in de voorlopige cijfers alleen overstappers tussen de zogenaamde risiscodragers meegeteld.

Niet opgenomen in de cijfers zijn om die reden de overstappers die zijn overgestapt naar een ander zorglabel van dezelfde zorgverzekeraar of van een collectieve zorgverzekering naar een andere van dezelfde zorgverzekeraar zijn gegaan.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.