Overstapper weet besparing vaak niet

0

De zorgverzekering is na het energiecontract de meest populaire overstapmarkt. Uit de Vaste Lasten Index 2020 van Pricewise blijkt dat 38% van de Nederlanders wel eens is gewisseld van zorgverzekeraar en 13% van woonverzekeraar. De 30-plusser is het meest trouw aan zijn of haar autoverzekeraar.

Van hen die dat wel hebben gedaan stapten 60-plussers het langst geleden over naar een andere zorgverzekering in vergelijking tot jongeren. Opvallend is dat hoogopgeleiden vaker overstappen. Vooral lager- en middenopgeleiden geven aan dat een overstap voor hen langer dan vijf jaar geleden is. De grootste groep overstappers van zorgverzekeraar bespaart minder dan 50 euro. Een kwart van de overstappers weet niet hoeveel hij of zij heeft bespaard door over te stappen van zorgverzekeraar.

Woonverzekeringen

13% van de respondenten geeft aan weleens te zijn overgestapt van woonverzekeraar. De meeste overstappers van woonverzekeringen bespaarden daarmee minder dan 150 euro. Opnieuw een aanzienlijk deel (26%) weet niet hoeveel hij of zij heeft bespaard door over te stappen van woonverzekering. Mannen geven vaker aan dat ze één tot drie jaar geleden zijn overgestapt van woonverzekeraar, in vergelijking met vrouwen. Vrouwen geven vaker aan dat het voor hen langer dan vijf jaar geleden is dat ze zijn overgestapt, in vergelijking met mannen. 18- tot 45-jarigen geven vaker aan geen inboedelverzekering te hebben, in vergelijking met 45-plussers.

Autoverzekeringen

18- tot 30-jarigen geven het meest aan één tot drie jaar geleden te zijn overgestapt van autoverzekering. 30-plussers stappen het minst vaak over van autoverzekering. Het is voor hen vaak langer dan vijf jaar geleden. Een overstap leverde in 21% van de gevallen een jaarlijkse besparing van 50 tot 99 euro op en in 3% van de gevallen meer dan 300 euro per jaar. 26% van de overstappers weet niet hoeveel hij of zij heeft bespaard door over te stappen van autoverzekeraar.

Klik om toegang te krijgen tot vaste-lasten-index-2020.pdf

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.