Overstap zorgverzekeraar blijft vaak bij voornemen

0

Een vijfde van de zorgverzekerden heeft in het overstapseizoen 2017 serieus overwogen om van zorgverzekeraar te wisselen, maar bleef uiteindelijk toch bij de oude maatschappij. Bijna 1,1 miljoen verzekerden (6,4%) veranderden per 2017 daadwerkelijk van zorgverzekeraar.

Een deel van de overwegers zag te weinig onderlinge verschillen tussen zorgverzekeraars en een deel vond de informatie die ze hadden om te kiezen onduidelijk. Dit blijkt uit een steekproef onder 1.500 panelleden van het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel. De respons hiervan was 44%, wat neerkomt op 659 verzekerden.

Jonge en gezonde verzekerden

Het percentage niet-wisselaars dat wel een overstap heeft overwogen varieerde in de periode 2011 tot en met 2017 van 19 tot 28%. De kenmerken van deze groep komen volgens Nivel overeen met de groep die over het algemeen vaker wisselt: jonge en gezonde verzekerden overwegen vaker een overstap dan ouderen en verzekerden met een minder goede gezondheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.