Overname a.s.r.-portefeuilles afgerond

0

Achmea Bank heeft vandaag de eerder dit jaar aangekondigde overname afgerond van de hypotheekportefeuille en spaarportefeuille die afkomstig zijn van a.s.r. bank. Het gaat om circa 125.000 spaarklanten met een spaarvolume van 1,7 miljard euro en een hypotheekportefeuille met een volume van 1,5 miljard euro.

De klanten met een spaarproduct van a.s.r. bank worden voortaan bediend door Centraal Beheer. De afgelopen weken zijn klanten geïnformeerd over deze overgang. Voor de bediening van de hypotheekklanten heeft de overname geen gevolgen; a.s.r. blijft voor hen het aanspreekpunt en ook de overeenkomst en de voorwaarden blijven hetzelfde.

Geen kernactiviteit

Voor a.s.r. is de eigen bank niet langer een kernactiviteit. Als partij blijft a.s.r. actief op de hypothekenmarkt en heeft in totaal voor ongeveer 8,2 miljard euro aan hypotheken op de balans staan. De 1,5 miljard hiervan op de balans van a.s.r. bank is nu aan de balans van Achmea Bank toegevoegd.

Achmea Bank verstrekt hypotheken en spaarproducten aan particulieren in Nederland via Centraal Beheer en Woonfonds. Deze overname draagt bij aan de schaalvergroting van de bancaire dienstverlening. Achmea Bank beheert een kredietportefeuille van circa 11 miljard euro en circa 6 miljard euro aan spaargeld.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.