Overbruggingsfinanciering geeft de doorslag

0

Op basis van de software die de adviseurs van De Hypotheekshop gebruiken, heeft de franchiseorganisatie de belangrijkste hypotheekvoorwaarden op een rij gezet. Net als in 2018 was ook vorig jaar de hoogte van een overbruggingsfinanciering de belangrijkste hypotheekvoorwaarde.

Het betreft hier de hoogte van een overbruggingsfinanciering op een nog niet (definitief) verkochte woning. Op nummer twee staat de duur van de offerte. Deze voorwaarde is licht gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. De Hypotheekshop denkt dat de toename van mensen die hun hypotheek willen oversluiten daar iets mee te maken heeft. “Zij kunnen toe met een kortere geldigheid van de offerte omdat ze niet afhankelijk zijn van een andere partij zoals een koper of een verkoper. Maar ook het aantal aanvragen in verband met nieuwbouw is afgenomen.”

Boetevrij aflossen

Als de overwaarde niet volledig kan worden overbrugd of als er een hogere verkoopprijs voor de huidige woning wordt overeengekomen dan vooraf ingeschat, dan is de voorwaarde die op nummer drie staat van belang: het bedrag dat jaarlijks boetevrij kan worden afgelost. Ook ondernemers hechten hier volgens De hypotheekshop waarde aan, omdat hun inkomsten van jaar tot jaar kunnen verschillen. Na een goed jaar kan er dan extra worden afgelost.

Trends 2020

Het gebruik van inkomensverklaringen en van alternatieve taxaties wordt door De Hypotheekshop als twee opkomende trends voor 2020 gezien. “Beide trends komen voort uit het streven in de branche om te komen tot lagere kosten, meer snelheid in de bemiddeling, standaardisering en grotere betrouwbaarheid.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.