Ouderen keren woningmarkt de rug toe

0

Gaf vorig jaar 14 % van de ouderen aan het een slecht moment te vinden om een huis te kopen, dit jaar is dat percentage gestegen naar 40 %. Net als bij de jongeren vormen de hoge koopprijzen en het beperkte aanbod de grootste barrière voor de ouderen.

De Eigen Huis marktindicator van Vereniging Eigen Huis meet het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt. Het vertrouwen van ouderen is op dat vlak het sterkst gedaald in de maand juli. Van de ouderen die negatief gestemd zijn over de woningmarkt, vindt 60% de betaalbaarheid van woningen ronduit slecht. Ook ziet een ruime meerderheid (56 %) van die 65-plussers het beperkte aanbod als groot struikelblok.

Jongeren en ouderen

Het vertrouwen van Nederlanders in de woningmarkt is sinds juli 2017 gedaald van 113 naar een score van 104 in juni 2018. Voor juli komt de score een punt hoger uit op 105. Bij een waarde 100 spreekt men van een ‘neutrale stemming’-waarde. Zowel jongeren als ouderen hebben van alle leeftijdscategorieën het minste vertrouwen in de woningmarkt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.