Oud-bestuursvoorzitter De Goudse Franswillem Briët overleden

0

Deze week is Franswillem Briët overleden. De oud-bestuursvoorzitter van De Goudse verzekeringen leidde het familiebedrijf uit Gouda van 2002 tot aan zijn pensionering in 2009. Franswillem Briët is 74 jaar geworden

“Zowel het bedrijf als ik persoonlijk hebben veel aan hem te danken”, zegt de huidige bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester. “Hij speelde onder meer een belangrijke rol bij de integratie met Levensverzekeraar Tiel Utrecht Verzekeringen, waarmee wij in 2001 fuseerden. Onder zijn leiding zijn we ons ook steeds nadrukkelijker op ondernemers gaan richten, wat tot op de dag van vandaag een van de belangrijkste pijlers van onze strategie is.”

Warm, toegankelijk en humor

Foto: Alliander

Het grootste deel van zijn carrière vervulde Briët (internationale functies) bij Unilever. In 1997 werd hij lid van de raad van bestuur van Koninklijke Hoogovens/Corus, totdat hij in 2002 naar De Goudse overstapte. Na zijn pensionering bleef hij betrokken bij het bedrijf. Zo was hij tot 2014 nog bestuurslid van Stichting Administratiekantoor Bouwmeester.

Daarnaast vervulde hij diverse commissariaten, onder meer bij FloraHolland, Alliander, Boval en Monuta. “Franswillem was een warme, toegankelijke persoonlijkheid”, herinnert Bouwmeester zich. “Hij had charisma, humor en veel gevoel voor het ondernemende karakter van De Goudse.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.