Oscar Noorlag: ‘Waar doen ze het van?’

0

1 op de 25 koopwoningen heeft een waarde van meer dan een miljoen. Wie (nog) niet in een miljoenenwoning woont denkt waarschijnlijk: “Waar doen ze dat van?”

Dat schrijft Oscar Noorlag (foto), hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep in een blog op de eigen website. “In Nederland waren er eind 2022 ongeveer 195.000 miljoenenwoningen (bron: Calcasa). We hebben overigens veel meer miljonairs dan miljoenenwoningen in Nederland. Volgens het CBS hadden we in 2021 317.400 huishouden met een miljoen vermogen (inclusief waarde woning en na aftrek van een hypotheek). Je hoeft dus niet per se een dure woning te hebben om miljonair te zijn. Maar het helpt wel.”

Van villa naar rijtjeshuis

“Wie tien jaar terug in een miljoenhuis woonde, had waarschijnlijk een villa of grachtenpand. Tegenwoordig zien we dat soms ook een rijtjeshuis of een bovenwoning in Amsterdam meer dan een miljoen kan kosten. De enorme prijsstijgingen van de afgelopen jaren hebben de groep miljonairs behoorlijk doen groeien. Het aantal miljonairs groeide van 168.500 in 2013 naar 317.400 in 2021.”

Lees hier het hele blog van Oscar Noorlag

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.