Oscar Noorlag: ‘Optimisme drijft rentes omlaag’

0

“De laatste weken is er een groot optimisme bij beleggers ontstaan. Ze verwachten dat de centrale banken geen renteverhogingen meer gaan doorvoeren en dat het hoogste punt dus is bereikt.”

Dat schrijft Oscar Noorlag (foto), hypotheekexpert bij Van Bruggen Adviesgroep in een blog op de eigen website. “De gemiddelde vaste hypotheekrentes zijn nagenoeg weer terug op het niveau van het begin van het jaar. Aan het begin van het jaar zagen we een kleine daling bij de vaste hypotheekrentes, maar daarna gingen ze toch vooral licht omhoog tot en met oktober. De laatste weken zien we juist weer een lichte daling. Voor de gemiddelde variabele hypotheekrente geldt dat die het hele jaar omhoog ging en er nu sprake is van een stabilisatie.”

Hoogtepunt

“Sinds eind oktober de rentes op de financiële markten het hoogtepunt bereikten, zijn de rentes met ongeveer 0,7% à 0,8% gedaald. De daling van de hypotheekrentes betrof in deze periode ‘slechts’ 0,2% à 0,3%. Dat komt doordat hypotheekrentes de rentes op de financiële markten volgen, maar wel op gepaste afstand. Zo stegen de hypotheekrentes in de afgelopen maanden minder hard dan de rentes op de financiële markten. En nu dalen de hypotheekrentes ook wat minder hard dan de rentes op de financiële markten.”

Lees hier het hele blog van Oscar Noorlag

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.