ORV ook bij alimentatie

0

Volgens Reaal worden de mogelijkheden van een overlijdensrisicoverzekering (ORV) vaak verkeerd benut. Zo zou 76% van de Nederlanders niet weten dat een ORV er voor kan zorgen dat bij het overlijden van de ex-partner het wegvallen van de alimentatie kan worden gecompenseerd.

Dat de alimentatie direct stopt als de ex-partner komt te overlijden weet ook lang niet iedereen. Dit en meer blijkt uit een flitspeiling van Factsnapp, uitgevoerd in opdracht van Reaal. “Het afsluiten van een ORV – tegelijkertijd met het regelen van de alimentatie – kan dit wegvallen compenseren. Uit dit onderzoek komt echter naar voren dat maar liefs 76% hier helaas niet van op de hoogte is”, aldus Marc Vincent, General Manager Individueel Leven bij Reaal

Uitvaartpolis

Veel mensen blijken wel te weten dat het verplicht was/is om een ORV af te sluiten bij de aankoop van een huis, maar 63% van de respondenten weet echter niet dat het product ook ingezet kan worden bij een huurwoning. Daarnaast geeft 44% van de respondenten aan een ORV te gebruiken voor de bekostiging van hun uitvaart. Daar is een ORV volgens Reaal eigenlijk niet voor bedoeld, omdat het een vaste, beperkte looptijd heeft en niet uitkeert wanneer iemand na die periode overlijdt.

Misperceptie kosten

Als laatste is onderzocht of Nederlanders een reëel beeld hebben van de kosten van een ORV. Ook daar komen enkele misvattingen aan het licht. Tijdens het onderzoek is uitgevraagd of de respondenten een schatting van de maandelijkse kosten wilden geven van een ORV, met een verzekerd bedrag van 250.000 euro voor iemand van 30 jaar met een looptijd van eveneens 30 jaar. Marc Vincent: “De daadwerkelijke, maandelijkse premie bedraagt in dit geval ongeveer 11 euro. Slechts 14% schat dit bedrag correct in. Van de respondenten schat 72% de kosten echter hoger in. Hiervan denkt ruim de helft (53%) dat de maandelijkse kosten ruim drie keer zo hoog zijn.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.