ORV acceptatiegraad TAF kan naar 99,92%

0

Voor de nieuwe Maatwerk ORV is TAF een samenwerking aangegaan met De Hoop. Deze herverzekeraar is gespecialiseerd in de acceptatie van mensen met zeldzame en gecompliceerde aandoeningen. TAF verwacht hierdoor de totale acceptatiegraad naar 99,92% te tillen.

Dankzij de samenwerking kunnen mensen waarvan een reguliere orv aanvraag om medische redenen niet kan worden geaccepteerd bij TAF, zich alsnog verzekeren. Wordt een reguliere aanvraag om medische redenen afgewezen, dan volgt automatisch een herbeoordeling door het medisch adviesteam van De Hoop. De kandidaat-verzekerde ontvangt dan volgens de verzekeraar in de meeste gevallen binnen enkele dagen een voorstel voor de TAF Maatwerk ORV.

Onverzekerbaarheid tegengaan

TAF directeur Nicole Hollander: “In de praktijk blijkt dat bepaalde doelgroepen moeilijk toegang hebben tot een levensverzekering. Het gaat dan niet alleen om mensen met zeldzame aandoeningen, maar ook om mensen met aandoeningen die steeds vaker voorkomen zoals overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, borstkanker en melanomen. We accepteren nu al 98% van de reguliere orv-aanvragen. Echter onze ambitie reikt verder. Dankzij de medische expertise van De Hoop, komt onze totale acceptatiegraad naar verwachting uit op 99,92%.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.