Orgaandonatie en verzekeringen

0

De Nederlandse TransplantatieStichting (NTS) klopte bij het Verbond aan. Zij ontvingen geregeld verzekeringsvragen van consumenten die overwogen bij leven een orgaan te doneren. Gezamenlijk hebben we de voorlichting verbeterd.

‘Hoe zit het met mijn inkomsten als ik een tijdje niet kan werken?’ ‘Wat als ik net een huis wil kopen?’ De vragen van potentiële donoren gaan vooral over overlijdensrisicoverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Vanatotzekerheid

De Nederlandse TransplantatieStichting en het Verbond hebben op een rijtje gezet hoe het zit: personen die al een verzekering hebben, zijn over het algemeen prima verzekerd voor deze situatie. Personen die net een verzekering willen afsluiten, kunnen daar soms beter mee wachten tot de operatie geweest is. Er zijn ook diverse overheidsregelingen. Alle informatie hierover is opgenomen op de consumentenwebsite vanatotzekerheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.