Opstalverzekeringen fors duurder

0

De prijzen van opstalverzekeringen zijn gemiddeld 17% gestegen ten opzichte van 2019, zo blijkt uit onderzoek door MoneyView. Huizenbezitters in Drenthe en Noord-Holland betalen gemiddeld 20% meer. De grootste stijging is te zien in Zuid-Holland, waar een gemiddelde opstalverzekering 21% duurder is geworden. In Limburg wordt net als in 2019 veruit de hoogste gemiddelde premie betaald, Groningers zijn het goedkoopste uit.

Dit is te lezen in het Special Item Woonverzekeringen. De gestegen kosten voor bouw en transport hebben de gemiddelde kuubprijs voor herbouw doen toenemen. De premies van opstalverzekeringen zijn mede op die kuubprijs gebaseerd. Als rekening wordt gehouden met de huidige trend van steeds verder stijgende (bouw)kosten, zal het niet meer dan logisch zijn dat de premie voor een opstalverzekering de komende jaren eveneens verder zal stijgen.

Vijf sterren

MoneyView heeft ook de jaarlijkse MoneyView ProductRating voor Woonverzekeringen vastgesteld.

  • Vijf sterren voor Voorwaarden Inboedelverzekeringen: Lemonade Inboedelverzekering (AR), rhion Inboedelverzekering (AR) en Vereniging Eigen Huis Inboedelverzekering (AR)
  • Vijf sterren voor Premiestelling Inboedelverzekeringen: Allianz Direct Inboedelverzekering Uitgebreid (EUG), Centraal Beheer Inboedelverzekering (EUG) en FBTO Inboedelverzekering (EUG)
  • Vijf sterren voor Voorwaarden opstalverzekeringen: Centraal Beheer/FBTO Woonhuisverzekering (AR), ING Woonhuisverzekering (AR) en Vereniging Eigen Huis Woonhuis Super Uitgebreid (AR)
  • Vijf sterren voor Premiestelling opstalverzekeringen: Allianz Direct Opstalverzekering Uitgebreid (EUG), ANWB Opstalverzekering (AR) en Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Basis (EUG)

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.