Oproep om wettelijke grondslag BSN te regelen  

0

De Stichting Contactgroep Automatisering heeft bij het Ministerie van Financiën aangedrongen om op korte termijn te komen tot een wettelijke grondslag voor het gebruik van het Burgerservicenummer (BSN) door financieel adviseurs.

Het gebruik van het BSN is volgens de Stichting Contactgroep Automatisering uitsluitend toegestaan indien hiervoor een wettelijke grondslag bestaat. Zonder wettelijke grondslag blijft het gebruik van het BSN ook na 25 mei – als de AVG van kracht is – verboden. Een dergelijke grondslag bestaat op dit moment voor financieel adviseurs niet.

Zonder BSN geen offerte

Volgens de Stichting Contactgroep Automatisering vragen in de dagelijkse adviespraktijk echter vrijwel alle aanbieders bij het aanvragen van een offerte voor een hypothecair krediet of andere complexe financiële producten om het BSN van de klant. Ook hebben veel financieel adviseurs in hun archief documenten waarin het BSN van de betreffende klanten is vermeld.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.