Opnieuw boete voor Allianz PPI wegens niet tijdig rapporteren

0

DNB heeft op 13 december 2023 een bestuurlijke boete van 49.140 euro opgelegd aan Allianz Premie Pensioen Instelling.

De bestuurlijke boete is opgelegd, omdat Allianz PPI de wettelijke verplichte jaarstaten, voorzien van een verklaring omtrent de getrouwheid, afgegeven door een accountant (accountantsverklaring) over het jaar 2022 niet tijdig aan DNB heeft verstrekt. Allianz PPI heeft haar wettelijke verplichte jaarstaten met accountantsverklaring over het jaar 2022 niet tijdig aan DNB verstrekt. De jaarstaten met accountantsverklaring hadden uiterlijk op 31 mei 2023 verstrekt moeten zijn, maar zijn pas op 9 juni 2023 ingediend. Daarmee heeft Allianz PPI de Wet op het financieel toezicht overtreden.

Recidive

De toezichthouder heeft reeds eerder, namelijk op 11 juli 2023, aan Allianz PPI een bestuurlijke boete opgelegd wegens niet tijdig rapporteren. Hierdoor is het boetebedrag verhoogd. Allianz PPI heeft geen bezwaar tegen de boete ingediend. Hierdoor is het boetebesluit onherroepelijk geworden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.