Opleiding Coassurantie & Verzekering

0

De Erasmus Academie gaat voor de derde keer de opleiding Coassurantie & Verzekering verzorgen. Deze biedt een compleet overzicht van de coassurantiemarkt, de spelers en het spel. Naast de theorie is er veel aandacht voor de werking in de praktijk.

Grote en complexe risico’s worden vaak gedragen door meerdere verzekeraars. Op één polis treden meerdere verzekeraars als risicodrager op. Het afsluiten van dergelijke verzekeringen en de schadeafwikkeling is vaak complex. De opleiding is met name bedoeld voor mensen die werkzaam in de coassurantiebranche als makelaar of verzekeraar en behoefte hebben aan meer inzicht in de belangrijkste spelers, juridische bepalingen en trends in deze markt?

Toepassingsgericht

Juridische bepalingen uit het verzekeringsrecht worden gecombineerd met traditionele gebruiken en recente ontwikkelingen in de wereld van de coassurantie, zoals volmachten, pools en layering. Ook belicht de opleiding de toepassing in de praktijk: de formulering van polisclausules, de vormgeving van het makelaarsdossier en de uitleg van coassurantieovereenkomsten.

Nooit meer financieel nieuws missen? Kies welk platform het best bij u past en volg InFinance op:
Facebook, Twitter en/of LinkedIn

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.