Opgevoed met papieren schadeformulier

0

Tjeerd Wierda, directeur Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars, verwacht dat over vijf jaar meer dan de helft van de tweezijdige aanrijdingsschades digitaal wordt gemeld. Dat zegt de grondlegger van MobielSchadeMelden (MSM) in een vraaggesprek met het Verbond van Verzekeraars.

MobielSchadeMelden is een onderdeel van het Verbond van Verzekeraars en bestaat uit een website en een app. Op dit moment worden er zo’n 2.000 aanrijdingsmeldingen per maand gedaan, waarvan 1.000 tweezijdige aanrijdingen. Dat is volgens Wierda 3 á 4 procent van het totaal aantal meldingen van tweezijdige aanrijdingen.

Gedragsverandering

Om over vijf jaar zover te zijn dat ruim de helft van alle schademeldingen digitaal binnenkomt, is een gedragsverandering nodig, zegt Wierda: “Mensen zijn zo opgevoed dat ze na een aanrijding direct naar de papieren versie van het Europees Schadeformulier grijpen. En als verzekerden MSM hebben gebruikt, gebeurt het nog regelmatig dat ze na de schademelding weer een papieren schadeformulier ontvangen. Dat draagt niet bij aan de digitaliseringsslag.”

Ook de mate waarin verzekeraars MSM gebruiken verschilt op dit moment erg van elkaar en betekent volgens Wierda dat er nog veel werk aan de winkel is, voordat het papieren schadeformulier overbodig is.

Lees hier het hele vraaggesprek met Tjeerd Wierda over de ontwikkeling van digitaal schade melden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.