Operationeel resultaat Athora stijgt naar 151 miljoen euro

0

Athora Netherlands heeft in de eerste helft van 2021 een operationeel resultaat behaald van 151 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar eerder was dat 141 miljoen. Een verbetering die de verzekeraar toeschrijft aan het verplaatsen van beleggingen naar investeringen met een hoger rendement.

De premieomzet nam af van 937 tot 888 miljoen, mede door de verschuiving van traditionele pensioenproducten naar de Zwitserleven ppi. De verzekeraar schrijft nog wel rode cijfers (-110 mln), maar dat verlies daalt ten opzichte van vorig jaar (-138 miljoen).

Verlaging kosten

Bestuursvoorzitter Jan de Pooter (foto): “We boeken vooruitgang bij het verlagen van de totale kosten. En de inspanningen om onze beleggingsportefeuille te herpositioneren in activa met een hoger rendement leveren al positieve resultaten op. Beide zijn belangrijke stappen die ons in staat te stellen onze klanten de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden.”

I

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.