Operationeel resultaat Allianz Benelux meer dan verdubbeld.

0

Allianz Benelux heeft in het eerste half jaar van 2022 een operationeel resultaat behaald van van 185,8 miljoen euro, meer dan het dubbele van dat in 2021 (90,8 miljoen euro).

Joos Louwerier (foto), Regional CEO Allianz Benelux: “Ondanks de wereldwijd toegenomen druk op de financiële sector hebben we kans gezien goede resultaten te behalen in het eerste halfjaar van 2022. Onze resultaten vormen een solide basis en ik kijk ernaar uit om de komende jaren vanuit deze sterke positie verder te groeien.”

Premie-inkomen

Het premie-inkomen komt voor het eerste halfjaar van 2022 uit op 1.890 miljoen euro. Dat is bijna evenveel als in het eerste halfjaar van 2021, toen het premie-inkomen 1.949 miljoen euro bedroeg. Voor Schade steeg het premie-inkomen met 4,2% tot 891 miljoen euro. Voor Leven was het premie-inkomen 961 miljoen euro (2021: 1.058 miljoen euro). In Nederland zette de groei van het premievolume door, in België en Luxemburg was er sprake van een afname.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.