‘Opa en oma’ redden de hypotheekadviseur

0

De hypotheekmarkt is rustiger dan een jaar geleden. Na de terugval in productie in het begin van dit jaar lijkt de aantrekkende markt veel adviseurs weer een veiliger gevoel te geven. Paul Bänziger (foto), senior manager commercie bij Centraal Beheer waarschuwt om niet stil te zitten. De seniorenmarkt biedt volgens hem mooie kansen.

“Kijk verder dan het hypotheekadvies”

De hypotheekmarkt is flink gedaald, net als de huizenprijzen. Er is nog steeds een woningtekort. Door de hoge inflatie zijn veel salarissen gestegen, dus mensen kunnen daardoor nu ook weer een hoger bod doen op woningen. HDN meldt dat in juli van dit jaar zelfs een recordaantal hypotheekaanvragen is gedaan: 5.000 meer dan in juli vorig jaar. “Veel adviseurs zien het op dit moment niet zo somber in”, aldus Bänziger.

Kommer en kwel

“Een half jaar geleden was het kommer en kwel. Maar nu zijn ze gewend aan lagere volumes dan in 2022 en zien ze het opwaartse potentieel.” Na een aantal zeer drukke jaren is het ook prima om het even iets rustiger aan te kunnen/moeten doen. Maar wat als de woningproblematiek toch aanhoudt en misschien zelfs nog wel gaat verergeren? Wat als er nog minder starters de markt betreden? En hebben die starters altijd wel een uitgebreid hypotheekadvies nodig?

Schijnveiligheid

Bänziger ziet dat een aantal adviseurs afwacht wat de markt gaat doen. “Ze zijn nu even gewend geraakt aan de lagere productie. Dat past uiteraard bij de status quo. Maar je moet wel opletten dat je je daar niet al te comfortabel bij gaat voelen. Wie te lang wacht, laat kansen liggen. Schijnveiligheid is denk ik momenteel de grootste bedreiging voor de adviseur.”

Lees hier het hele interview met Paul Bänziger

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.