OOM Verzekeringen komt met nieuwe horecaverzekering

0

OOM Verzekeringen heeft een nieuwe verzekering geïntroduceerd speciaal gericht op horecaondernemers met een risico dat door de aard en/of ligging vaak moeilijk elders verzekerd kan worden.

“In tijden van economische voorspoed stellen de meeste verzekeraars steeds strengere acceptatievoorwaarden. Daarnaast zorgt de bloeiende economie voor een groot aantal startende horecaondernemers. Deze marktomstandigheden zorgen ervoor dat er behoefte is aan een verzekering specifiek voor horecaondernemers die hun bedrijf moeilijk kunnen verzekeren bij de reguliere verzekeraars. De OOM Horeca-verzekering is hiervoor bedoeld”, aldus OOM.

Drie verschillende paketten

De nieuwe horecaverzekering is volledig afgestemd op de risico’s en wensen van horecaondernemers en biedt keuze uit drie pakketten:

• Basis (brand en storm),
• Uitgebreid (Basis plus inbraak en waterschade),
• Extra uitgebreid (Uitgebreid plus vandalisme, inductie en overspanning).

De horecaondernemer kan voor het pand een ander pakket kiezen dan voor de inventaris en/of goederenvoorraad. Alle combinaties zijn mogelijk. Naast de standaardpakketten zijn er verschillende aanvullende dekkingen mogelijk, zoals koelschade en glasbreuk. Hiermee kan een horecaverzekering op maat worden samengesteld. Horecaondernemingen met een verzwaard risico kunnen al verzekerd worden via de OOM Combinatiepolis, maar de nieuwe horecaverzekering sluit nog beter aan op de situatie van horecaondernemers.

Voordeliger dan oude polis

De OOM Horeca-verzekering wordt aangeboden tegen een scherpe premie, waar ook bestaande horecaklanten van kunnen profiteren. De verzekeraar verwacht dat horecaondernemers die een Uitgebreide of Extra uitgebreide dekking kiezen, voordeliger uit zijn met de nieuwe Horeca-verzekering dan met dezelfde dekkingen bij de OOM Combinatiepolis. De nieuwe verzekering kent ook een aantal belangrijke verschillen met de OOM Combinatiepolis. Zo zijn gebouwen verzekerd tegen herbouwwaarde in plaats van vervangingswaarde, kan kasgeld worden meeverzekerd tot € 5.000 en is de dekking van koelschade verbeterd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar