Ook Duitse ondernemer kan nu verzekeringen afsluiten bij Insify

0

Insify start vandaag in Duitsland. Daarvoor werkt het online verzekeringsbedrijf voor zakelijke verzekeringen samen met de Duitse herverzekeraar Munich Re.

In februari kondigde het Amsterdamse Isify een Series A-financieringsronde van 15 miljoen euro aan, geleid door Accel. Vier maanden later vindt de internationalisering plaats, te beginnen in Duitsland. Duitse ondernemers en mkb-bedrijven in de e-commerce, retail, bouw, advies, IT en schoonheidsindustrie krijgen daarmee toegang tot de verzekeringsproducten van Insify.

Koen Thijssen (foto), CEO en oprichter van Insify, is trots om de Duitse markt te betreden. Het is de grootste verzekeringsmarkt in de EU. “Ook in Duitsland zien we dezelfde traditionele verzekeringsindustrie die wij in Nederland hebben opengebroken. Als ondernemer weet ik uit persoonlijke ervaring dat het runnen van een klein bedrijf een uitdaging kan zijn, zelfs in de beste tijden. Het laatste wat ondernemers nodig hebben, is het extra gedoe van ingewikkelde verzekeringen en verzekeringen met te hoge premies. Dat is ook de reden waarom we in de eerste plaats met Insify zijn begonnen.”

Munich Re

Insify werkt samen met de Duitse herverzekeraar Munich Re, dat ook optreedt als risicodrager via haar dochteronderneming Great Lakes Insurance SE. De insurtech verzekert bedrijven via meerdere kanalen, waaronder haar eigen directe online acceptatie, embedded verzekeringen via e-commerce en fintech-platforms en via verzekeringsmakelaars die een digitaal aanbod voor kleine bedrijven willen toevoegen.

Snelle premieberekening

Via het online verzekeringsplatform worden bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen, beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen of inventaris- en goederenverzekeringen afgesloten. Dankzij een intuïtieve, digitale klantreis biedt Insify mkb-bedrijven in twee minuten een premieberekening. Data-analyse zorgt ervoor dat de polis voor elk bedrijf op maat wordt gemaakt en individueel wordt beoordeeld. De polis evolueert vervolgens automatisch met de onderneming mee dankzij geautomatiseerde monitoring- en acceptatie technologie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.