Onzekerheid gepensioneerden duurt voort

0

Berichten dat in 2017 een verlaging van de pensioenen voor grote groepen gepensioneerden en werknemers niet wordt uitgesloten, tonen volgens directeur Gerard Riemen van de Pensioenfederatie aan dat vaart gemaakt moet worden met de hervorming van het pensioenstelsel.

In een reactie zegt hij dat de almaar laag blijvende rente maakt dat pensioenfondsen nog steeds in zwaar weer zitten. De verder stijgende levensverwachting, waardoor we langer van pensioen genieten, komt daar nog eens bovenop.

Voortdurende onzekerheid

Riemen: “Niet alle fondsen zitten in de gevarenzone, maar bij de grootste fondsen blijft het spannend. Dat betekent dat voor veel gepensioneerden en werknemers de kans aanwezig blijft dat in 2017 de pensioenen moeten worden verlaagd. Die voortdurende onzekerheid, die nu al meerdere jaren aanhoudt, toont eens te meer aan dat ons pensioenstelsel hervormd moet worden. We moeten naar een stelsel dat mensen duidelijkheid biedt, aansluit bij een veranderende arbeidsmarkt en robuuster is in onstuimige economische omstandigheden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.