ONVZ collectiviteit voor Tulpenfonds zzp’ers

0

Een nieuwe samenwerking tussen zorgverzekeraar ONVZ en het Tulpenfonds, aanbieder van een AOV speciaal voor zzp’ers, heeft geresulteerd in de Tulpenfondscollectiviteit. Die geeft zelfstandigen een collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering en 15% korting op de aanvullingen.

Zorgcollectiviteiten kunnen door een wetswijziging vanaf 1 januari 2020 alleen korting geven op de basisverzekering als daar maatregelen tegenover staan die deze korting rechtvaardigen. Bijvoorbeeld als de gezondheid van deelnemers van een collectiviteit aantoonbaar wordt verbeterd. ONVZ en het Tulpenfonds bieden een uitgebreide ondersteuning zowel bij arbeidsongeschiktheid als bij ziekte. De nieuwe collectiviteit brengt de zorgverzekering en AOV bij elkaar en staat open voor zzp’er die zijn aangesloten bij het Tulpenfonds. Daar kunnen zelfstandigen zich vanaf 50 euro per maand verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.