Online trekt meer klagers naar Kifid

0

Het online klachtenloket Mijn Kifid, dat vorige zomer werd geopend, wordt goed gevonden. Het lijkt er volgens het Klachteninstituut zelfs op dat deze laagdrempelige service leidt tot een lichte uitbreiding van het klachtenvolume.

Ook het doorlopend klanttevredenheidsonderzoek wijst volgens Kifid uit dat consumenten tevredener zijn als zij hun klacht online indienen. Maar ondanks de lichte toename in het najaar, daalt voor het tweede opeenvolgende jaar het aantal klachten bij Kifid.

Vorig jaar dienden consumenten 546 klachten minder in dan in 2014. Dat is een daling van bijna 8% tot het niveau van 6.549 klachten. Klachten 2015 per dienstverlening: Schade – 33%, Hypotheken – 23%, Leven – 20%, Bankieren – 16% en Beleggen – 8%.

Professioneler klachtenmanagement

Consumenten kunnen pas met hun klacht bij Kifid terecht, nadat zij de klacht eerst aan hun financiële dienstverlener hebben voorgelegd. Kunnen zij samen geen oplossing vinden dan kan de consument de klacht aan Kifid voorleggen. Het Klachteninstituut merkt op dat in de afgelopen jaren het klachtenmanagement bij veel financiële instellingen professioneler is ingericht en worden daardoor al vele klachten zonder haar tussenkomst opgelost.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.