Online klantidentificatie in Intersoftware

0

Intersoftware stelt aan gebruikers Validat beschikbaar. Een identificatieservice waarmee hypotheekadviseurs hun klanten online kunnen identificeren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van iDIN en een foto van de identiteitskaart of het paspoort.

De identificatie van Validat wordt al door meerdere geldverstrekkers geaccepteerd, waaronder bijBouwe, Dynamic, a.s.r. en ING Nederland. Ook NHG en Stater werken mee aan dit initiatief. ‘’We zijn in gesprek met andere geldverstrekkers om hen ook te laten aansluiten, zodat we een maximale toegevoegde waarde kunnen bieden aan alle partijen in de keten’’, zegt René Frankena, Manager Strategie & Innovatie bij Intersoftware. Na een gefaseerde opschaling is Validat vanaf vandaag beschikbaar voor alle intermediairs en geldverstrekkers. De nieuwe identificatieservice is tot ten minste 1 juli 2020 gratis te gebruiken.

Succesvolle pilot

Op dit moment werken er al ruim 150 hypotheekadviseurs met de identificatieservice. Frankena: “We zien dat online identificatie via Validat bij veel hypotheekaanvragen succesvol wordt toegepast. Deze positieve resultaten geven ons het vertrouwen om de service nu breed uit te rollen in de markt.”

In de praktijk

Klanten van een hypotheekadviseur kunnen zich binnen enkele minuten online identificeren in Validat. Hierbij wordt gebruikgemaakt van iDIN en een foto van de identiteitskaart of het paspoort. Validat voert vervolgens op de achtergrond geautomatiseerd controles uit, zoals op echtheid van het legitimatiebewijs. Als de controles positief zijn, wordt de informatie in één pdf-document verwerkt. Dit document kan in het reguliere proces, bijvoorbeeld via HDN, aan de geldverstrekker worden aangeboden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.