Online hypotheekinzicht basisvoorwaarde

0

Volgens een door Panelwizard in opdracht van Omniplan uitgevoerd onderzoek onder 1.051 Nederlanders met een hypotheek, blijkt het voor 87% van de respondenten een vereiste dat hun hypotheekverstrekker online inzicht geeft in de hypotheek.

Daarnaast wil 58% graag (beter) weten wat de financiële gevolgen zijn van het verduurzamen van de woning door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen of isolatiemateriaal. Met 76% zijn het vooral jongeren onder de dertig die dit inzicht willen hebben. Bij mensen boven de dertig loopt dit gestaag terug om bij zestig plussers uit te komen op 51%.

Onvoldoende inzicht life events

Het gewenste inzicht blijkt nog niet overal beschikbaar. 17% van de respondenten geeft aan onvoldoende financieel inzicht te hebben in de huidige stand van hun hypotheek. Voor laagopgeleiden (21%) geldt dit vaker dan voor hoogopgeleiden (14%). Een op de tien weet niet wanneer de rentevaste periode afloopt. Ook geeft één op de zes aan niet te weten wat de financiële gevolgen voor de hypotheek zijn in het geval er een onverwachte gebeurtenis plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid of overlijden. Vooral jongeren onder de dertig jaar zijn met 29% procent onwetend over de financiële implicaties van onverwachte gebeurtenissen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.