Online cruciaal voor hypotheekverstrekkers

0

Online dienstverlening is een must voor hypotheekverstrekkers. Nederlandse consumenten zien het somber in voor hypotheekverstrekkers die geen mogelijkheden bieden om een hypotheek volledig online af te kunnen sluiten.

Deze hypotheekverstrekkers zullen binnen nu en vijf jaar niet meer bestaan, denkt 28% van de consumenten. Dat blijkt uit onderzoek van Hyarchis onder ruim 1100 consumenten en ruim 500 professionals uit bankensector, verzekerings-, pensioen- en hypotheekbranche. De gegevens zijn te vinden in het rapport ‘Missie online samenwerken’.

Uit het rapport blijkt verder dat 46% van hypotheekprofessionals verwacht dat volledig online samenwerken met klanten binnen nu en vijf jaar mogelijk is binnen de organisatie.

Stroomversnelling

Nu werkt slechts 2% van de hypotheekprofessionals al volledig online samen. 11% verwacht dat volledig online samenwerken binnen een jaar is geïmplementeerd, 19% verwacht dat dit tussen vijf en tien jaar gebeurt. Er is ook een groep die denkt nooit volledig online te kunnen samenwerken: 22% van de ondervraagden.

“De hypotheekmarkt bevindt zich in een stroomversnelling”, zegt Serge Leclercq, commercieel directeur bij Hyarchis. “Mede door de lage hypotheekrente worden er meer huizen verkocht dan ooit. Met andere woorden, de hypotheekverstrekker heeft het druk. Volledig online samenwerken is dé manier om de druk van de ketel te halen.”

“Als de huidige iPad-generatie straks hypotheken gaat afsluiten, zal een volledig online afsluitbare hypotheek een vanzelfsprekendheid zijn”, aldus Leclercq. “De consument heeft hoge verwachtingen en stelt steeds hogere eisen. De huidige gevestigde orde moet dus snel schakelen om bij te blijven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.