Oneigenlijk gebruik Warmtefonds creëert ongelijk speelveld

0

Met innovatiekracht slecht Lot Hypotheken de drempels die consumenten met een eigen woning ervaren als zij willen verduurzamen. Daarbij blijft de groene kredietverstrekker zich inzetten voor alle energielabels én meer specifiek het verbeteren van woningen met minder goede labels.

De lat ligt altijd hoog bij Lot Hypotheken

Het kabinet verwacht van de commerciële marktpartijen dat zij een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de woningvoorraad. Lot Hypotheken pakt die handschoen graag op en helpt klanten met proposities waarbij zo veel mogelijk drempels worden weggenomen die woningverduurzaming in de weg staan.

Erwin Snijder, Productmanager Hypotheken bij NIBC Bank, vindt het dan ook jammer dat diezelfde overheid oneigenlijk gebruik van het Warmtefonds toestaat en daarmee een ongelijk speelveld creëert. “Bij de introductie was het fonds bedoeld om een kwetsbare doelgroep te helpen die niet of minder goed toegang heeft tot de commerciële kredietmarkt. Intussen is het Warmtefonds zo aantrekkelijk gemaakt dat ook grote groepen die wel toegang hebben tot de commerciële kredietmarkt bij het fonds terecht kunnen voor een renteloze financiering voor woningverduurzaming. Minister De Jonge erkent dat, maar grijpt niet in”, aldus Snijder.

Ondanks deze oneerlijke concurrentiepositie kiezen Lot en NIBC er toch voor om woningverduurzaming zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bestaande en nieuwe klanten. Snijder: “Door het leenbedrag te verhogen naar 25.000 euro en het aantal benodigde documenten tot het minimale te reduceren maken we hierin een forse stap. Wet- en regelgeving staat het ons op dit moment eenvoudigweg niet toe om nog meer drempels weg te nemen. We hopen dat het nieuwe kabinet ook daarin stappen zet en commerciële marktpartijen in staat stelt om maximaal bij te dragen aan de verduurzaming van de woningvoorraad.”

Lees hier het hele interview met Saskia Buursink (Lot Hypotheken) en Erwin Snijder (NIBC Bank) in InFinance

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.