Ondersteuning voor zakelijke klanten NN

0

NN Zakelijk Schade en Inkomen Collectief voeren een aantal tijdelijke maatregelen door voor ondernemers. Deze maatregelen hebben betrekking op provinciaal en volmacht en gelden niet voor co-assurantie/beurs.

Ondernemers die door de coronacrisis de premie niet op tijd kunnen betalen, krijgen hiervoor van NN 60 dagen extra tijd. Daarmee komt de totale betalingstermijn uit op 90 dagen. Deze maatregel is van toepassing op NN Zakelijk Schade en NN Inkomen Collectief.

Maaltijd bezorging

Voor horecabedrijven die vanwege de corona-maatregelen nu tijdelijk maaltijden bezorgen, maakt NN een uitzondering voor wat betreft de polisvoorwaarden voor (bestel)auto’s. Normaliter is hiervoor geen dekking, nu is er tijdelijk wel een WA-dekking. Voor bedrijven zoals bakkers en slagers is maaltijdbezorging standaard meeverzekerd.

Voorlopige dekking

Voor de voorlopige dekkingen gelden eveneens tijdelijk aanvullende maatregelen. Als er preventiemaatregelen nodig zijn, verleent NN onder normale omstandigheden pas dekking als deze maatregelen zijn genomen. Kan de klant door het coronavirus echter bepaalde preventiemaatregelen niet nemen, dan mogen deze maatregelen nu in overleg met NN uitgesteld worden met maximaal drie maanden. Als voorbeeld geeft de verzekeraar een elektrakeuring die niet tijdig kan plaatsvinden of de installatie van inbraakwerende materialen.

In overleg met de adviseur stelt NN de risico-inspecties tijdelijk uit of doet het de inspectie op afstand. “We doen ons best om wel al een voorlopige verzekeringsdekking te geven, eventueel met aanvullende eisen”, aldus NN.

Inkomen Collectief

Bij een verzoek om uitstel van betaling voor verzuim, zal NN het actuele verzuim bekijken. Hieruit moet blijken of dit aanleiding geeft voor het verlenen van een beperkte uitstel van betaling.

De termijn voor het doorgeven van loonopgaven (naverrekenen) kan worden uitgesteld met één maand. Dit betekent dat een klant één maand uitstel krijgt om zijn gegevens aan te leveren. Uitstel wordt alleen op verzoek van de adviseur of van de klant gegeven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.