Ondernemers bezorgd om bedrijfsrisico’s

0

Meer dan de helft van de ondernemers maakt zich zorgen over zijn inkomen (63%) en het risico om arbeidsongeschikt te raken (59%).

Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz naar de financiële verwachtingen en bedrijfszorgen van ondernemers voor de komende maanden en jaren. In het onderzoek werden in totaal 502 zzp’ers en mkb’ers ondervraagd.

Daarentegen zijn zij wel positief gestemd over hun verwachte omzet voor 2017 en 2018. Bijna de helft (43%) voorspelt de komende twee jaar hogere omzetcijfers te halen. Slechts 10% verwacht de komende twee jaar minder omzet te draaien.

Wakker liggen over inkomen

Voldoende inkomen en het risico op arbeidsongeschiktheid zijn de grootste ondernemerszorgen. Het is daarom opvallend dat veel ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. Daarnaast piekert ruim de helft van de ondernemers (53%) over de gevolgen van een faillissement voor de financiële privésituatie.

Ook maken ondernemers zich ook wel eens zorgen over cybercriminaliteit (47%), concurrenten (45%) en de financiële staat van de onderneming (44%). Voor 39% van de ondernemers is het meekomen met trends en ontwikkelingen iets waar ze zich zorgen over maken. Hetzelfde geldt voor de financierings- en/of verzekeringsmogelijkheden (39%).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.