Ondernemer weet Qredits te vinden

0

In het eerste half jaar van 2018 heeft Qredits voor een totaalbedrag van 34,1 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt. Het aantal verstrekkingen voor een Microkrediet (kredieten tot 50.000 euro) nam met 23% toe. Er is onder ondernemers een duidelijke behoefte aan flexibele kredietfaciliteiten.

In de eerste helft van 2018 hielp Qredit 1.215 startende en bestaande ondernemers in Nederland aan een financiering. De meeste kredieten zijn verstrekt in de branches Detailhandel, Zakelijke dienstverlening, Bouw, Zorg en verzorging en Horeca. Het percentage behandelde aanvragen groeide van 54% naar 68%. Het netto percentage gehonoreerde aanvragen steeg licht met een groei van 43% naar 45%.

Flexibiliteit

Het Flexibel krediet ter financiering van het werkkapitaal bleek opnieuw favoriet. 481 ondernemers hebben hier gebruik van gemaakt. Deze kredieten zijn goed voor een totaalbedrag van 7,1 miljoen euro.

Cariben

In april 2018 opende Qredits een nieuwe kantoor op Curaçao. Samen met de bestaande kantoren op Bonaire, Aruba en St. Maarten werden 164 kredieten verstrekt aan ondernemers voor een totaalbedrag van 4,7 miljoen euro. Fors meer dan de 0,7 miljoen euro in het eerste half jaar van 2017.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.