Ondernemen-podcast De Goudse

0

De Goudse komt met een zesdelige serie podcasts waarin journalist Paul van Liempt in gesprek gaat met ondernemers die voorbij de crisis kijken. Bestuursvoorzitter Geert Bouwmeester trapte de serie af en gaf onder meer zijn visie op de verzekeringsmarkt na de crisis.

De podcast duurt een half uur. Bouwmeester vertelt verder ook over het besturen van een familiebedrijf en risicobewust ondernemen. Hij verwacht dat het aantal actieve verzekeraars in de markt nog verder zal teruglopen en die ontwikkeling heeft ook gevolgen voor De Goudse. “Als kleinere verzekeraar zul je echt iets unieks moeten doen om bestaansrecht te blijven houden; óf je zit in een hele goede niche óf je klantbediening is echt extreem goed, dan is er altijd wel plaats voor je. Maar als je een beetje generiek bent, dan wordt het steeds moeilijker”, aldus Bouwmeester.

Zes afleveringen

De komende weken schuiven aan:
• Aflevering 2, met Simone van Trojen van designer label La Dress
• Aflevering 3, met Wilco Berends van hotel-restaurant De Nederlanden
• Aflevering 4, met Barry Harzevoort van reisbureau Activity International
• Aflevering 5, met Niel van Hoff van evenementenbureau Tribe Company
• Aflevering 6, met Marc Jaspers van HIPP-Uitzendgroep

Vierde generatie Bouwmeester

De grootvader van Geert Bouwmeester richtte op zijn 24e het verzekeringsbedrijf op. Bijna honderd jaar later is De Goudse nog steeds in het bezit van de Bouwmeesters. Geert volgde zijn vader Ad op en hoopt dat ook in de toekomst nog lang nieuwe Bouwmeesters aan het roer komen te staan bij De Goudse. Om de jongste generatie kennis te laten maken (niet pushen) met het familiebedrijf heeft Geert Bouwmeester zijn puberdochter onlangs haar eerste aandeel gegeven.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.