Onderlinge ’s-Gravenhage ziet premie-inkomen met 120% stijgen

0

De focus op 50+-ers van Onderlinge ‘s-Gravenhage (OG) voorziet volgens de levensverzekeraar duidelijk in een behoefte. In 2023 nam het totale premie-inkomen met maar liefst 120% toe tot 258 miljoen euro.

Dat blijkt uit het verkort jaarverslag over 2023 van OG. Het totale premie-inkomen nam van 117 miljoen euro toe tot 258 miljoen euro. Daarbij ontving de verzekeraar een hoge klantwaardering van 4,6 op een schaal van 5. “Door met passende lijfrenteproducten de markt te benaderen heeft de OG een sterke stijging in omzet gerealiseerd. Onze focus op mensen in de tweede helft van het leven voorziet duidelijk in een behoefte”, aldus algemeen directeur Seada van den Herik. OG stelt over 2023 4,5 miljoen euro aan ’te verdelen winst’ beschikbaar aan de leden.

Van den Herik ziet de groei van de Nederlandse economie wel minder versnellen. “Deze ontwikkeling brengt onzekerheid over de toekomst met zich mee. Desondanks kon OG als gevolg van haar beleid in de afgelopen jaren de solvabiliteitspositie stabiel houden.” De solvabiliteit zakte naar 211% (2022: 217%).

In 2023 heeft OG haar tweede pijler pensioenportefeuille overgedragen aan Zwitserleven. Daarnaast heeft de verzekeraar de intentie om een levensverzekeringsportefeuille van Nh1816 over te nemen, onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandse Bank (DNB).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.