Ondanks lage rente minder leningen

0

Nederlanders lenen aanzienlijk minder dan vijf jaar geleden. Het totaal geleende bedrag daalde in 2015 met 7,3% ten opzichte van een jaar eerder. In vijf jaar tijd is de uitstaande kredietsom bijna 30% gedaald.

Dat concludeert MoneyView in het Special Item Consumptief Krediet op basis van cijfers van DNB. Tegelijk constateren de onderzoekers dat de gemiddelde tarieven voor doorlopende kredieten in dezelfde periode met 18% zijn gedaald. De lagere rente heeft dus niet geleid tot méér lenen.

Consumptief krediet

Ook dit jaar heeft MoneyView consumptieve kredieten beoordeeld op prijs en voorwaarden. De vijf sterren voor de prijsstelling van doorlopende kredieten zijn voor ABN Amro (Flexibel Hypotheek Krediet), Defam (Huiseigenaar Doorlopend Krediet Premium) en Freo (Doorlopend Krediet). Het Doorlopend Krediet van Freo krijgt ook vijf sterren voor de voorwaarden, evenals het Flexibel Hypotheek Krediet en Flexibel Krediet van ABN Amro.

Persoonlijke lening

De vijf sterren voor de prijs van persoonlijke leningen gaan naar twee producten van Defam (Huiseigenaar Persoonlijke Lening Premium en Persoonlijke Lening Premium) en naar Freo (Persoonlijke Lening). De vijf sterren voor voorwaarden van persoonlijke leningen zijn voor twee producten van ABN Amro (Persoonlijke Lening en Persoonlijke Lening bij overwaarde) en Rabobank (Persoonlijke Lening).

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.