Omzet stijgt bij Unigarant en UVM

0

Unigarant en UVM Verzekeringsmaatschappij, beide onderdeel van ANWB, hebben vorig jaar een omzetstijging gerealiseerd. De premieomzet waarover Unigarant provisie ontvangt van UVM heeft een stijging laten zien van 7,1% en komt over 2015 uit op 300,2 miljoen dollar (2014: 280,3 miljoen). De combinatie had een totaalresultaat van 12,1 miljoen euro (11,3 miljoen in 2014) vóór belastingen en resultaat uit deelnemingen.

Algemeen directeur Lidwien Suur: “De toename van de bruto geboekte premie geldt voor de labels Unigarant en ANWB verzekeren en vrijwel alle producten. Voor het Unigarant-label zit de stijging vooral in een verdere groei via de serviceproviders. Verder laat de omzet binnen ANWB verzekeren opnieuw een significante stijging zien.”

Ook het afgelopen jaar werd Unigarant geconfronteerd met een stijging van de letselschadelast. Suur: “Zoals alle schadeverzekeraars kreeg ook UVM te maken met een aantal stormen met veel relatief kleine schades. In 2015 steeg de brutoschadelast met 9,5% naar 211,7 miljoen euro, waar deze in 2014 193,4 miljoen bedroeg. Een groot deel wordt verklaard door de groei van de portefeuille, maar ook de nog altijd stijgende last bij letselschades was hier debet aan.”

“Ik ben er trots op dat Unigarant ondanks de dynamische en soms lastige markt een mooi winstcijfer heeft behaald, met name ons operationele resultaat is sterk gegroeid ten opzichte van een jaar eerder”, zegt Suur. “Daarnaast zijn we afgelopen jaar beloond met diverse onderscheidingen en we hebben onze tweede plaats in het Adfiz performance-onderzoek weten te behouden.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.