Omtzigt krijgt pensioenprijs

0

Pieter Omtzigt, pensioenwoordvoerder van het CDA, is bij de jaarlijkse uitreiking van de npn-prijzen winnaar geworden in de categorie Uitzonderlijke Bijdrage aan de Pensioensector. De jury noemt Omtzigt het ‘schuurpapier’ van de sector. 

Npn is een onafhankelijk Nederlandstalig pensioentijdschrift dat wordt uitgegeven door Financial Times in Londen. Elk jaar worden er door dit blad een aantal prijzen uitgereikt als een blijk van erkenning voor de inspanningen die worden geleverd aan het behoud van het Nederlandse stelsel.

De jury noemt Omtzigt het ‘schuurpapier’ van de sector. “Hij heeft zich als een van de weinige Kamerleden echt gemanifesteerd als pleitbezorger van het huidige Nederlandse pensioenstelsel. Hoewel de sector een haat-liefdeverhouding heeft met het CDA-kamerlid, is de jury ervan overtuigd dat de waardering voor zijn werk altijd de overhand krijgt. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de sector enorm heeft gelobbyd om hem in de Kamer te houden. De jury roemt Omtzigt vanwege zijn vermogen de sector te blijven prikkelen om te innoveren en te verbeteren. Hij is uiterst kritisch en dat wordt niet altijd met gejubel ontvangen, maar het houdt de sector scherp en dat wordt onverholen erkend. Zijn lobby binnen Nederland en in Europa is van groot belang. De druk op de sector is groot, zowel vanuit de landelijke politiek als de opgevoerde druk uit Europa. Omtzigt heeft zich zowel binnen als buiten de Kamer herhaaldelijk opgeworpen als spreekbuis van de Nederlandse pensioenfondsdeelnemers. Op het vlak van pensioenen is hij inhoudelijk een van de beste politici uit de afgelopen twintig jaar, daarom beloont de jury graag zijn inzet en zichtbaarheid.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.