Omniplan applicatie vrijvallende lijfrente

0

Omniplan lanceert VRIJ, een online applicatie waarmee consumenten zelf kunnen bepalen hoe ze om willen gaan met hun vrijvallende lijfrente. De applicatie is tijdelijk als bèta-versie gratis beschikbaar in het Omnilab.

VRIJ is als white label product ontwikkeld voor organisaties die dergelijke functionaliteit willen aanbieden aan hun klanten. De komende periode wordt de applicatie in het Omnilab als experiment verder getest op gebruiksgemak. De tool draait op het nieuwe Personal Finance Platform.

Samenwerking met Ockto

De gebruiker kan spelen met de startdatum, de looptijd en de hoogte van de uitkering. Hierdoor groeit volgens de ontwikkelaar het bewustzijn en inzicht in de consequenties van te maken keuzes. De applicatie houdt hierbij rekening met inkomsten en uitgaven, bezittingen en schulden. Om snel over de benodigde financiële gegevens te kunnen beschikken is Omniplan een samenwerking aangegaan met fintech Ockto (Yellowtail). Daar haalt de consument met zijn DigiD veilig gegevens op van de Belastingdienst, UWV en Mijnpensioenoverzicht. De gegevens worden niet opgeslagen: niet door Ockto en niet door VRIJ.

Aanbieders vergelijken

De applicatie maakt daarnaast ook gebruik van een koppeling met MoneyView. Dankzij deze koppeling kunnen aanbieders vergeleken worden aan de hand van de gemaakte keuzes in VRIJ. De aanbieders worden gesorteerd op basis van hun maandelijkse uitkeringshoogte.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.