Omkeerhypotheek Stekkie verlaagt leeftijd naar 60 jaar

0

De omkeerhypotheek Stekkie, die vorige maand gelanceerd werd door verzekeraar Vivat, heeft de leeftijdsgrens verlaagd van 65 naar 60 jaar.

Er bleek ook veel animo te bestaan onder mensen jonger dan 65 jaar voor een product om de overwaarde van de eigen woning te benutten.

Stekkie Inkomensaanvuller

De Stekkie Inkomensaanvuller was in eerste instantie bedoeld voor consumenten van 65 jaar en ouder, die een eigen woning hebben die volledig is afbetaald en op zoek zijn naar een maandelijkse aanvulling op hun inkomen. Senioren kunnen tot maximaal 50% van de marktwaarde van hun woning lenen in de vorm van extra maandelijks inkomen, zonder de eigen woning te hoeven verkopen. Het geleende bedrag en de daarover verschuldigde rente hoeven pas te worden terugbetaald bij het verlaten van de woning. Naast de maandelijkse aanvulling kan een ‘Reservepotje’ worden toegevoegd. Dit Reservepotje van 10.000 euro is een extra kredietfaciliteit dat op elk moment opgenomen kan worden in bedragen van 1000 euro.

Leeftijdsgrens van 65+ naar 60+

General manager Individueel Leven bij VIVAT, Marc Vincent, licht de leeftijdsverlaging toe: “Stekkie is bedoeld voor consumenten met een eigen woning die volledig is afbetaald en op zoek zijn naar een maandelijkse aanvulling op hun inkomen. In eerste instantie was de Inkomensaanvuller gericht op senioren van 65 jaar en ouder, maar al snel na de lancering bleek dat er ook veel mensen jonger dan 65 jaar behoefte hebben aan een product om de overwaarde van de eigen woning te benutten. Daarom hebben wij besloten om de leeftijdsgrens te verlagen naar 60 jaar. Met onze lage rente en de eenvoud van Stekkie verwachten we zo nog beter in te kunnen spelen op de wensen vanuit de markt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar