OG stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor winstdeling

0

Het totale premie-inkomen van Onderlinge ’s-Gravenhage (OG) nam met 3% toe van 114 miljoen tot 117 miljoen euro. Dit levert een resultaat op na belasting van 14 miljoen euro (2021: 31 miljoen). Hiervan stelt de verzekeraar over 2022 5 miljoen euro beschikbaar voor winstdeling. De solvabiliteit is met 29 procentpunt gestegen van 188 naar 217%.”

OG zette in 2021 al de Onderlinge Lijfrente in de markt om aan de toenemende vraag naar looptijdverlenging van lijfrentes te voldoen. Seada van den Herik, algemeen directeur: “Sinds afgelopen jaar is de (digitale) toegang voor adviseurs en leden geoptimaliseerd en kunnen ook niet-leden een Direct ingaande lijfrente afsluiten. Deze aanpassingen hebben geleid tot een groeiende omzet van bijna 38 miljoen euro in beide producten. De positie van OG als levensverzekeraar is hiermee naar eigen zeggen versterkt.”

Dalende koopkracht

Van den Herik: “De sterk oplopende inflatie zorgt voor dalende koopkracht. Veel klanten hebben hun geld geïnvesteerd in hun huis en dit geld is daardoor niet besteedbaar. De ZilverHuis hypotheek biedt daarvoor een oplossing. De mogelijkheid om het hypotheekbedrag als periodieke uitkering te ontvangen maakt het product daarbij interessant voor een grotere doelgroep. In combinatie met meer bekendheid in de markt is de hypotheekproductie aanzienlijk toegenomen.”

Platform Woonz.nl

Het platform Woonz.nl biedt senioren informatie en relevante oplossingen om langer thuis te blijven wonen. Via Woonz.nl blijft OG gemakkelijk in contact met de doelgroep en kan zo de productontwikkeling en dienstverlening verbeteren. Van den Herik: “Veranderingen in de maatschappij brengen uitdagingen met zich mee. We hebben als organisatie de missie om ouderen hierin te ondersteunen op het gebied van wonen, werken en welzijn. Dit doen we samen, door te luisteren naar onze leden, te werken met partners die onze visie delen en door als collega’s waardevol te zijn voor OG.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.