Officiële release SIVI All Finance Standaard

0

Na de pre-release in mei brengt SIVI vandaag de eerste officiële release naar buiten van de ‘SIVI All Finance Standaard’, kortweg SIVI AFS. Deze is, naar eigen zeggen, ontwikkeld voor moderne, efficiënte en effectieve gegevensuitwisseling en -opslag.

Om de introductie van release 1 kracht bij te zetten, lanceert SIVI tegelijkertijd het SIVI AFS Magazine: een periodiek digitaal tijdschrift, specifiek gericht op de analist en ontwikkelaar die SIVI AFS gebruiken.

Digitaal samenwerken

Volgens directeur Peter Mols (foto) is de introductie van release 1 van SIVI AFS is een belangrijke stap in de verdere digitalisering van onze industrie. “Het is de basis voor een digitaal ecosysteem binnen de financiële dienstverlening. Klanten moeten een goede bediening kunnen krijgen binnen de verschillende distributievormen. De toegang tot data en de uitwisseling van data moet zo eenvoudig mogelijk kunnen plaatsvinden. Partijen moeten digitaal kunnen samenwerken met ruimte voor individuele verschillen.”

Standaarden

Om dit te realiseren brengt SIVI met de introductie van SIVI AFS de SIVI-standaarden in het huidige ICT-tijdvak, met onder meer:

  • Ondersteuning van nieuwe processen (als Beurs) en producten (als Broodfondsen).
  • Het opheffen van modelleerbeperkingen uit AFD 1.0.
  • Aandacht voor zowel het uitwisselen als het vastleggen van data.
  • Beantwoording van de vraag naar ondersteuning van REST en JSON.

Uitgangspunt

Mols: “Bij de ontwikkeling is de daadwerkelijke gebruiker als uitgangspunt genomen. Dit heeft onder andere geleid tot een beter toegankelijk AFD-model en uitgeschreven attribuutnamen. Naast het online handboek zijn er online tools beschikbaar om efficiënt met SIVI AFS te werken.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.