Officiële koppeling tussen ANVA en Postex

0

Onlangs is, in nauwe samenwerking met de pilotkantoren Ten Hag Groep en Thoma Groep, de officiële koppeling gerealiseerd tussen ANVA en Postex.

“Sinds de ANVA april-release is de gestandaardiseerde Postex-koppeling beschikbaar. Dankzij de koppeling tussen ANVA en Postex kunnen verzekeringskantoren beschikken over volledige en geautomatiseerde ‘ontzorging’ van de fysieke én digitale verzending van verzekeringsdocumenten, in elke gewenste huisstijl. Ook kan de iDEAL-betaaloptie worden aangeboden vanuit diverse communicatiekanalen”, aldus de initiatiefnemers.

Postex

Postex is een online cloudplatform voor de verzending van zakelijke correspondentie (SaaS). Als softwarebedrijf levert Postex end-to-end oplossingen voor het verzenden van zakelijke correspondentie, digitalisering van uitgaande poststromen en het faciliteren van online betaalmogelijkheden. Het Postex-platform wordt dagelijks gebruikt door zeer uiteenlopende organisaties binnen verschillende domeinen. Het innovatie Cloudplatform van Postex was dit jaar genomineerd voor de NVGA am: Innovatieprijs 2018. Helaas voor het digitale alternatief voor handmatige poststromen naar het intermediair bleef het bij een nominatie. Openclaims bleek tijdens het NVGA-congres de winnaar.

DAK

Ook in onze branche ziet het bedrijf het klantenbestand groeien. Recent nog ging DAK Intermediairscollectief als eerste CCS Level7 gebruiker live met Postex. “Hiermee voegen wij opnieuw een ontzorgelement toe aan ons dienstenpakket en de reacties vanuit het intermediair zijn positief”, vertelde Tim Rijvers, algemeen directeur DAK, destijds bij de lancering van de nieuwe postdienst.

Klantenwensen

Emiel Meckelenkamp, applicatiebeheerder bij de Ten Hag Groep: “Ik ben zeer tevreden over de totstandkoming van de rechtstreekse koppeling tussen ANVA en Postex. Tijdens de pilot hebben wij frequent input geleverd aan de technische mensen die de koppeling hebben ontwikkeld. Het is prettig om te merken dat er geluisterd is naar onze klantwensen en wij zijn blij dat we nu volop in kunnen zetten op digitale klantcommunicatie. Dankzij Postex versturen we nu al ruim 75% van onze communicatie digitaal.”

Eenvoudig en digitaal

Erik Arendsen, manager marketing en ict bij de Thoma Groep: “Binnen de Thoma Groep zijn we voortdurend bezig om onze processen te optimaliseren. De keuze voor Postex hebben wij gemaakt vanuit de overtuiging dat klanten eenvoudig en digitaal willen communiceren en betalen. Door de pilot met ANVA en Postex hebben we een bijdrage kunnen leveren aan de totstandkoming van één geïntegreerde oplossing, in plaats van diverse losse oplossingen. De koppeling zorgt voor een toekomstbestendige en goed beheerbare oplossing, waarmee we versneld ‘de digitale transformatie’ van ons verzekeringsbedrijf kunnen vormgeven.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.