October schort alle kapitaalaflossingen op

0

MKB-financieringsplatform October schort voor de komende drie maanden de kapitaalaflossingen op van de in totaal 523 MKB-bedrijven met een openstaande lening. Het betreft bedrijven in Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en Nederland. Ook ziet het platform af van de eigen maandelijkse vergoeding.

Kredietnemers hoeven dus niet aan te tonen dat zij geraakt worden door gevolgen van het coronavirus COVID-19. October is een platform voor MKB-financiering die de voordelen van crowdfunding koppelt aan die van institutionele beleggers. Zowel de particuliere als institutionele investeerders hebben zich na stemming verenigd met de opschorting van de kapitaalaflossingen.

Dit betekent dat zowel particuliere als institutionele investeerders en het management van October via het October-fonds, in april, mei en juni alleen rente ontvangen. Deze maatregel kan via een nieuwe stemming worden verlengd als dat nodig wordt geacht. Het October-fonds vertegenwoordigt op dit moment een investering van 319 miljoen euro. De looptijd van de uitstaande leningen wordt met drie maanden verlengd.

Overleven door samenwerken

Luuc Mannaerts (foto), CEO van October Nederland: “De enige manier om hier uit te komen is door samen te werken. Om deze crisis te kunnen overleven is het behoud van liquide middelen noodzakelijk.” Waarom een maatregel voor alle kredietnemers van October? “In deze situatie worden heel veel bedrijven geconfronteerd met een plotselinge daling van hun inkomsten. Ook bedrijven die nog geen liquiditeitsproblemen hebben, krijgen in de zeer nabije toekomst te maken met een lastigere markt. Zo’n grote schok in vraag en aanbod heeft de wereld niet eerder gezien. Daarnaast vragen ook bedrijven die op dit moment niet met liquiditeitsproblemen kampen om een opschorting van de kapitaalaflossingen. Dit zijn voornamelijke grote, vooruitdenkende bedrijven die zich nu voorbereiden op de vraag-aanbod schok.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.