October neemt concurrent Credit.fr over

0

Zakelijke kredietplatform October neemt zijn Franse concurrent Credit.fr over. Dit is met 115 miljoen euro aan volume het op een na grootste platform voor zakelijk kredietverlening aan het Franse mkb. Sinds de lancering n 2015 heeft het bedrijf al meer dan 900 financieringen afgesloten.

Na de overname vertegenwoordigt October nu meer dan 860 miljoen euro aan leningen aan 3.100 Europese bedrijven in Nederland, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Hiermee vergroot October zijn digitale proces knowhow voor financieringsbehoeften van het MKB. Met de overname zet het bedrijf zijn groeistrategie door, met een focus op de uitbreiding van zakelijke kredietverlening en de verkoop van SaaS-technologie aan financiële instellingen met ‘October Connect’.

October Connect

De Saas-technologie October Connect, dat eind 2020 op de markt werd gebracht, vertegenwoordigt reeds 15% van de omzet van October en heeft haar eerste grote klanten, aan zich weten te binden. Het helpt bankeen vermogensbeheerders om hun risicoanalyse te verbeteren, fraude op te sporen, hun processen te optimaliseren en betere beslissingen te nemen op basis van data. “De Connect-activiteiten van October maken de komende 24 maanden het belangrijkste deel uit van onze investeringen. Wij versterken onze technische, data- en productteams en bouwen aan een Europees salesteam”, zegt Luuc Mannaerts, CEO van October Nederland.

Financieringsoplossingen

“Ons doel is het mkb de beste financieringsoplossingen te bieden en zo hun ontwikkeling te ondersteunen. Tegelijkertijd bieden wij onze institutionele en particuliere investeerders de mogelijkheid om de groei van deze ondernemingen te ondersteunen. De deskundigheid van de teams van Credit.fr is onmiskenbaar; wij hebben hun werkzaamheden met grote belangstelling gevolgd. We zijn dan ook verheugd onze krachten te bundelen en elkaars teams te versterken”, verklaart Patrick de Nonneville, CEO van October SA.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.