Ockto koopt plek in voorhoede open banking domein

0

Met de overname van het platform Bittiq haalt Ockto niet alleen kennis over open banking in huis, maar voegt het ook belangrijke business intelligence en artificiële intelligentie componenten toe aan het Ockto-platform. Het Bittiq platform zal binnen Ockto verder gaan als het Ockto Open Banking team.

Ockto kan hierdoor niet alleen banktransactie-informatie veilig ontsluiten, er wordt ook een belangrijke pijler van analyse, interpretatie en de verrijking van banktransacties toegevoegd aan het Ockto platform. Robert Harreman, CEO van Ockto: “Wij beschikken al jaren over een PSD2-vergunning en staan onder toezicht van DNB en de AFM, maar hadden tot op heden niet de softwarecomponenten en expertise in huis om voorop te lopen in het open banking domein. Met het toevoegen van het Bittiq platform en team komt daar nu verandering in.”

Uitbreiding dienstverlening

Ockto zal de nieuwe business intelligence en artificiële intelligentie componenten de komende jaren door ontwikkelen, afgestemd op de behoeften vanuit de markt. Dit zal volgens het softwarebedrijf tot significante verdere kostenbesparingen leiden en procesoptimalisaties in de onboarding van klanten en KYC-processen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.