Obvion verstrekt duurzaamheidskorting

0

Een bestaande woning met een Energie-Index van 0,6 of lager en de nieuwbouwwoning met een EPC-norm van 0,4 of lager komen bij Obvion in aanmerking voor een duurzaamheidskorting. Die duurzaamheidskorting is momenteel 0,05%, maar kan elk moment wijzigen.

Nieuwbouwwoningen voldoen per definitie aan de EPC-norm van 0,4 of lager. Dat maakt het aanleveren van extra stukken overbodig. Klanten die een hypotheek aanvragen voor een bestaande woning moeten via een gecertificeerd energieadviseur aantonen dat de woning een Energie-index (EI) heeft of door een verbouwing kan bereiken van 0,6 of lager. Een EI van 0,6 staat gelijk aan een van EPC 0,4.

Verbouwing

In geval van een verbouwing moet de klant kunnen aantonen dat de woning na verbouw én binnen de looptijd van het bouwdepot van twee jaar, zal voldoen aan de EI van 0,6 of lager. De duurzaamheidskorting gaat direct in bij de start van de verhoging. Mocht later blijken dat de woning na de verbouwing toch geen EI van 0,6 of lager heeft, dan komt de korting te vervallen.

Bestaande hypotheken

Obvion klanten met een lopende hypotheek kunnen bij de start van een nieuwe rentevaste periode in aanmerking komen voor de vandaag geïntroduceerde duurzaamheidskorting. Klanten met een woning die reeds aan de gestelde EPC norm of energie-index voldoet, ontvangen aan het einde van de rentevaste periode een renteherzieningsvoorstel inclusief duurzaamheidskorting. Als nu nog niet aan de EPC norm of EI norm wordt voldaan, dan moet de klant bij een nieuwe rentevaste periode via een gecertificeerd energieadviseur kunnen aantonen dat er sprake is van een EI van 0,6 of lager.

Bredere duurzaamheidspropositie

Met de introductie van de duurzaamheidskorting zet Obvion een eerste grote stap in een bredere duurzaamheidspropositie, waarmee het samen met adviseurs en klanten een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van woningen. Peter Dijks, CCO van Obvion: “Verduurzaming is een belangrijk maatschappelijk thema en staat ook bij Obvion hoog op de agenda. Wij financieren momenteel met onze portefeuille ongeveer 5,5% van alle particuliere koopwoningen in Nederland.”

De duurzaamheidskorting geldt niet bij leningdelen met flexibele rente, leningdelen met Obvion Maandvariabele rente, overbruggingskredieten en voor woningen die niet als hoofdverblijf worden gebruikt. Marktomstandigheden kunnen reden geven om voor een bepaalde periode (tijdelijk) geen duurzaamheidskorting aan te bieden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.